Sastojci:
300 g zamrznutog lisnatog tijesta, litra mlijeka, 3 žumanjka, 125 g šećera. 50 g škrobnog brašna, žlica ruma, ekstrakt vanilije, šećer u prahu, listić želatine, 500 g jagoda
Priprema:
Lisnato tijesto razvaljajte, izrežite tri kore i izbockajte vilicom. Pecite oko 20 minuta na 180°C. Stavite mlijeko i vaniliju u posudu s debelim dnom i zagrijte. Istucite šećer i žumanjke. Dodajte škrobno brašno s malo hladnog mlijeka. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte miješajući, najprije trećinu vrućeg mlijeka, a zatim preostalo te pripremljenu želatinu. Kad zavrije, kuhajte kremu 20 sekundi.
Površinu posipajte šećerom u prahu kako se ne bi stvorila korica. Prvu koru tijesta nadjenite polovicom kreme, složite jagode, prekrijte drugom, premažite ostatkom kreme i ostalim jagodama, te prekrijte trećom. Pospite šećerom.