– 2 svinjska filea
– 400 g šampinjona
– 150 g kajmaka
– 40 g senfa
– 1 kašika gustina
– 2 dl neutralne pavlake
– 2 dl juneće supe
– mešavina začina, biber
Priprema:
1. Filee očistiti od masnoće i žilica a zatim ih iseći na parčad, istanjiti tučkom za meso i oblikovati u medaljone.
2. Medaljone začiniti po ukusu i premazati senfom.
3. Šampinjone iseći na listove.
4. Na malo ulja propržiti medaljone kako bi porumeneli a zatim ih izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
5. Na masnoći od mesa propržiti šampinjone, potom sipati juneću supu i mešavinu neutralne pavlake i gustina. Kuvati na umerenoj temperaturi dok ne proključa a zatim vratiti medaljone i nastaviti sa dinstanjem dok se ne dobije željena gustina.
6. Pred kraj dinstanja dodati kajmak i začine po ukusu te sve zajedno kratko prokuvati.
7. Gotove medaljone poslužiti uz bareno povrće.
Objavi komentar Blogger Facebook
Klikni da vidiš kod smajlija
Da biste umetnuli smajli morate dodati barem jedno prazno mesto pre koda.