Sastojci:
- 12 listova lazanja
- 12 listova šunke
– 12 listova kačkavalja
– 250 ml soka od paradajza
– 200 gr kačkavalja
– 5 dl mleka
– 40 gr putera
– 2 kašike brašna
– 1 kašika mešavina začina
– pečurke
Uputstvo za pripremu:
Listove lazanja kratko prokuvati u slanoj vodi da postanu savitljivi.
Nakon toga na svako parče testa staviti list šunke, list kačkavalja i pažljivo urolati. Tepsiju nauljati, pa u nju sipati sok od paradajza i poslagati rolnice.
Posebno otopiti puter, a zatim dodati brašno i kratko propržiti. Postepeno dolivati mleko neprestalno mešajući dok se smesa ne zgusne i dodati mešavinu začina.
Rolnice posuti polovinom rendanog kačkavalja, staviti pečurke i preliti bešamel sosom.
Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok testo od rolnica potpuno ne omekša.
Pred kraj pečenja posuti preostalim kačkavaljem i sačekati da se rastopi.
Nedeljno popodne provedite u krugu svojih najbližih i spremite ručak koji će otvoriti sva čula!
- 12 listova lazanja
- 12 listova šunke
– 12 listova kačkavalja
– 250 ml soka od paradajza
– 200 gr kačkavalja
– 5 dl mleka
– 40 gr putera
– 2 kašike brašna
– 1 kašika mešavina začina
– pečurke
Uputstvo za pripremu:
Listove lazanja kratko prokuvati u slanoj vodi da postanu savitljivi.
Nakon toga na svako parče testa staviti list šunke, list kačkavalja i pažljivo urolati. Tepsiju nauljati, pa u nju sipati sok od paradajza i poslagati rolnice.
Posebno otopiti puter, a zatim dodati brašno i kratko propržiti. Postepeno dolivati mleko neprestalno mešajući dok se smesa ne zgusne i dodati mešavinu začina.
Rolnice posuti polovinom rendanog kačkavalja, staviti pečurke i preliti bešamel sosom.
Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok testo od rolnica potpuno ne omekša.
Pred kraj pečenja posuti preostalim kačkavaljem i sačekati da se rastopi.
Nedeljno popodne provedite u krugu svojih najbližih i spremite ručak koji će otvoriti sva čula!
Objavi komentar Blogger Facebook