0
Citrusno voće poznato je po svojim detox moćima, a plodovi s puno vlakana (đumbir, mrkve ili jabuke) ubrzat će tvoju probavu.

VJEROJATNO već znaš da je za gubitak viška kilograma potrebno uskladiti tjelovježbu i zdravu, uravnoteženu i hranjivu dijetu. No, tu su i određeni napitci koji će ubrzati sagorijevanje masti, a kilogrami će se otopiti brže nego inače.

Isprobaj ovih 5 napitaka:

1. Detox napitak

Napitci za detoksikaciju su vrlo učinkoviti u borbi protiv viška kilograma. Možeš ih lako napraviti u vlastitoj kuhinji, a u njih stavi voće ili povrće (možeš kombinirati i oboje). Citrusno voće poznato je po svojim detox moćima, a plodovi s puno vlakana (đumbir, mrkve ili jabuke) ubrzat će tvoju probavu.

2. Povrtni napitak

Povrće je odlično za mršavljenje na duge staze. Ono ne sadrži puno kalorija, a tvoje tijelo nahranit će brojnim potrebnim nutrijentima. Izaberi kupus, kelj, brokulu i cvjetaču, te za bolji okus dodaj neko voće po izboru!

3. Zeleni čaj

Ovaj čaj već se stotinama godina koristi za mršavljenje. Osim što je ukusan, napravit će čuda za tvoju liniju! Bez obzira na to imaš li vremena za vježbanje ili ne, šalica zelenog čaja svakodnevno će tvom tijelu dati dovoljno antioksidansa za brzo sagorijevanje masnoća ubrzavajući tvoj metabolizam. Osim toga, čaj će ti dati dodatnu energiju, umanjiti apetit, te reducirati stres i opustiti te.

4. Voćni napitak - brusnica i kruška

Voćni sokovi vrlo su ukusni, lako se pripremaju i bogati su nutrijentima, vitaminima i mineralima. Iako je svo voće ukusno i korisno, odlična kombinacija je ona s brusnicama i kruškama! Brusnice će prevenirati razne infekcije mjehura, poput bakterije E-coli, a kruške će tijelu dati dovoljnu količinu magnezija, kalija i fosfora. Tu su i vitamin C i kalcij, koji će zaštititi tvoje kosti. Sve u svemu - ovaj voćni duo podignut će tvoju energiju i pomoći tijelu da sagori višak kalorija.

5. Crna kava

Poznato je kako određena količina crne kave ima vrlo povoljan učinak na organizam. Osim što ima antioksidanse koji smanjuju rizik od tumora, dijabetesa i srčanih bolesti, kava ubrzava metabolizam i povećava broj sagorenih kalorija. No, treba biti oprezan! Želiš li smršaviti uz pomoć crne kave, moraš ju konzumirati bez mlijeka i šećera, jer će svaki zaslađivač povećati broj kalorija! 

Objavi komentar Blogger

 
Top