0
Možeš konzumirati sve što poželiš u određenom intervalu od 8 sati. Na primjer, od 9 do 17 sati jedi koliko hoćeš, a ostalih 16 sati posti.

DIJETA "8 sati" ili osmosatna dijeta radi svojih je neobičnih pravila jedna od najpopularnijih u svijetu.
Možeš konzumirati sve što poželiš u određenom intervalu od 8 sati. Na primjer, od 9 do 17 sati jedi koliko hoćeš, a ostalih 16 sati posti. Tako ćeš ubrzati metabolizam i sagorijeti višak masti, a za još bolje rezultate probaj jesti zdravu, nemasnu hranu koja će ti dati više energije i manje kalorija.

Pozitivne strane dijete:
- kad planiraš obroke u osmosatnom periodu, postaješ svjesniji svega što jedeš. Na taj način jedeš zdraviju hranu i ne unosiš nepotrebne masnoće.
- mogućnost konzumiranja svega što poželiš djelovat će vrlo dobro na tvoju psihu, pa nećeš imati potrebu za prejedanjem.
- ako ti je zadnji obrok u 17 ili 18 sati, izbjeći ćeš nezdrave obroke kasno navečer.
- doći će i dan kada nećeš moći izdržati bez hrane za vrijeme posta, a u tom slučaju možeš pojesti neku namirnicu s puno vlakana i proteina. Jogurt, povrće ili orašasto voće uvijek su odličan izbor.

Negativne strane dijete:
- s obzirom na to da smiješ jesti bilo što u osmosatnom periodu, često ćeš posegnuti i za nekom nezdravom hranom, što može doprinijeti i debljanju ili zdravstvenim problemima.
- nemoj pretjerati s reduciranjem hrane. Tijelu su potrebni nutrijenti, pa uvijek nastoj unositi dovoljno vitamina, minerala, proteina, zdravih masnoća i ugljikohidrata.
- ako unosiš više kalorija nego što ih trošiš, dijeta neće imati smisla. Za dobre rezultate ipak moraš napraviti plan prehrane i tjelovježbe.

Objavi komentar Blogger

 
Top