Čokoladne torta bez brašna i vrlo jednostavne pripreme.Sastojci:
• 4 jaja
• 120 g šećera u prahu
• 2 žličice kakaa
• 2 žličice ekstrakta vanilije
• 120 g čokolade za kuhanje
• 120 g maslaca
• 120 ml vrele vode • 200 ml vrhnja za šlag
• Jagode


Priprema:
Upalite pećnicu na 180 °C.
Odvojite bjelanjke od žumanjaka.
Bjelanjke izmiksajte i lagano dodajte šećer u prahu, cijelo vrijeme miksajući.
U drugoj zdjeli pomiješajte žumanjke, kakao i ekstrakt vanilije.
Otopite čokoladu i maslac na pari, te dodajte u smjesu sa žumanjcima cijelo vrijeme miješajući pjenjačom. Kada dobijete homogenu smjesu dodajte vrelu vodu i ponovo promiješajte.
U nekoliko navrata u smjesu sa žumanjcima dodajte izmiksane bjelanjke i šećer. Smjesu lagano miješajte pjenjačom i prebacite u kalup za tortu, koji ste prethodno obložili papirom za pečenje.
Pecite oko 25 minuta na 180°C.
Tortu ostavite da se ohladi a za to vrijeme izmiksajte vrhnje za šlag.
Premažite vrhnje za šlag preko ohlađenog biskvita i dodajte svježe jagode.


 
Top